Let’s make a DifferAnts!

Stichting DifferAnts zet zich in om de positie en het bewustzijn van individuen en groepen te vergroten door het opzetten en steunen van sociaal maatschappelijke projecten die bijdragen aan het bevorderen van diversiteit, burgerschap, de multiculturele samenleving en het openstaan voor andere culturen. 

 

Sinds 2018 werken, illustrator en conceptontwerper Sarike Gaillard en projectcoördinator voor culturele organisaties Tanéa Tajiri, vanuit verschillende disciplines maar met een gedeelde maatschappelijke betrokkenheid samen.

  

Sarike Gaillard is bevlogen om kinderen aan het lezen te krijgen. Ze maakte eerder de prentenboeken met bijbehorend lesmateriaal ‘Alle stemmen gelden’ over democratie en burgerschap en ‘Kik is op Mik’ over Jeroen Bosch (uitgegeven bij de Vier Windstreken).

 

Met een achtergrond als Visual Arts & Design Manager weet Tanéa Tajiri de brug te slaan tussen de creatieve sector en de zakelijke markt. Naast het beheer van de kunstcollectie en het gedachtegoed van Shinkichi en Ferdi Tajiri, ondersteunt zij diverse culturele organisaties en kunstenaars met projectcoördinatie en advies.

 

Sarike en Tanéa